05 November 2008

A Guide to Fly Fishing Reels

Bent u wil meer weten over vliegvissen rollen? Hier is wat basis informatie over de rollen die is er zeker van te voldoen aan je tot je volgende "casting call."

Is zwaarder beter?

Nee, dat hoeft niet. In feite, vaak, licht vliegen rollen zijn duurder en van hogere kwaliteit. Als twee rollen zijn dezelfde in alle andere opzichten, ga je met een aansteker. Dat gezegd zijnde, bij de keuze van uw vliegvissen reel lijn gewicht, het belangrijkste te onderzoeken, is het gewicht van de staaf en van uw lijn.

Deze drie gewichten (reel, staaf en lijn) moet gelijk zijn en evenwichtig. Wanneer u overweegt het "gewicht" van de fly reel, bent u niet gezien hoe zwaar het is, maar hoe goed uitgebalanceerd zou het met je staaf en reel. Bij het winkelen voor een goede vliegvissen set-up, in de eerste plaats overwegen wat voor soort vis wordt u voor de visserij, het vinden van de juiste gewicht lijn te vangen, en dan maar een staaf en haspel aan te passen.

Is de grootte echt om gaat?

Hoe groter je spool, hoe sneller je online terug te halen kan worden en de regel hanteren beter je zal hebben. Ook u wilt dat uw vliegvissen spoel tegen de zijkant van je hand comfortabel.

Single en klaar om je te mengen?

Single actie vliegvissen rollen zijn de meest voorkomende en ook de eenvoudigste. Voor elke slinger van het handvat, krijg je een beurt van de spoel. Single actie rollen zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. Multiplier vliegvissen rollen, aan de andere kant, kan het ophalen van je lijn sneller omdat voor elke beurt van de te behandelen, krijgt u twee of meer omwentelingen van de spoel. Een automatische vliegvissen reel is het eenvoudigst te gebruiken, maar het moeilijkst te handhaven. U hoeft enkel te flick een hefboom het ophalen van uw lijn.

Fly visserij is geen slepen!

Er zijn een paar verschillende types van sleep-systemen die u kunt kiezen voor uw vliegvissen rollen. Waarom wil je slepen? Omdat sleep wrijving van toepassing is op de spoel, die u helpen in uw gieten en de aanvoer van vis

Spring-en-Pawl sleep-systemen is zeer eenvoudig en zeer betaalbaar. Dit is een goed systeem voor het lichtere vissen. Kijk voor een lente-en-Pawl systeem met een klontje dat kan verhogen of verlagen je sleept spanning.

Schuifmaat sleep-systemen zijn een beetje duurder. Een schuifmaat pad duwt tegen de remmen oppervlak van de spool, het creëren van slepen, het vertragen van de spool spin. Zorg ervoor dat uw caliper sleep-systeem wordt geleverd met een bloot palming velg.

Disc slepen. Als je wil een van de beste en duurste soorten vliegvissen rollen, dan kan je met een schijf te slepen. Met de schijf slepen, je krijgt veel grotere controle en efficiency. Meesten zijn het erover eens dat als je het vissen op grote, machtige, de bestrijding van vis, een sleep-systeem het beste is. Het geeft je de meeste controle en het meest consistente sleep druk.

Anne Clarke schrijft artikelen voor tal van websites over tuinieren, opvoeding, mode, en home decor. Haar achtergrond omvat het onderwijs en tuinieren. Voor meer van haar artikelen over vliegvissen, gaat u naar.

No comments: